dijous, 22 de març del 2012

AVUI m'agrada...

Avui m'agrada... Les tendes d'indis (tipi, tepee o teepee) per a habitacions infantils (o no tan infantils... ja depén del nen que portem tots a dins).


El tepee (tipi, teepee) era una tenda feta amb pells d'animal i forma cònica utilitzada com a vivenda pels pobles de les grans planes de l'interior de Nord Amèrica.
El tepee estava format per una carcassa composta de tres llargs pals de fusta en forma de trípode, recobert de pells de búfal, que es curtien, cosien i s'estiraven per formar un espai circular tancat.
L'exterior podia estar decorat amb figures geomètriques, i podien arribar a mesurar de 3 a 4,5 metres de diàmetre. L'accès es realitzava per una obertura situada a la part inferior.
Al terra s'hi col·locaven més trossos de pell per aïllar-lo del fred, i l'extrem superior, per on sortien els pals, s'utilitzava per regular la sortida del fum de les fogueres.
Fàcil de plegar i  transportar, el tipi era la vienda idea per a les tribues nòmades que depenien de la caça del búfal per a sobreviure, com ara els sioux, els apache, els comanache...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada