dilluns, 19 de març del 2012

HÈLSINKI

Hyvää päivää!

Molt bon dia a tots!
Molt bon dia... però, ja que els dilluns poden arribar a ser terrorífics (primer dia desprès del cap de setmana... ja sabeu), començarem amb terror... si més no, misteri.
Els finesos, com tot sovint els catalans, no són de moltes paraules (com a bons protestants que són... no malgasten recursos si no és imprescindiblement necessari). Ho farà aquest idioma tan complicat que, ja fa una pila d'anys, van decidir fer servir? Podria ser! Així doncs, els finesos no diuen gaires coses, però quan ho fan... poden arribar a dir-la ben grossa.
I... como muestra, un botón... estigueu atents a les imatges d'aquesta pel·lícula ( i preqüeles) que us porto avui. Es tracta de la pel·lícula que va guanyar el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges 2010 en les categories de millor pel·lícula i millor director: Rare Exports, a Christma's Tale, del director finès Jalmari Helander.
Els finesos ens demostren en aquesta pel·lícula, que la tan aclamada figura nadalenca, que Coca-Cola va pintar de vermell quan ho va decidir unilateralment per comprometre-la als seus colors comercials, no és tan dolça com les pulles que us vaig ensenyar a fer divendres passat: el Pare Noel.
Per cert... Per a tots aquells que encara teniu la mala costum de fumar... i com a aviso para navegantes... us dic que, pel que sembla, al Pare Noel no li agrada gens que ho feu... gens... gens... Si no, mireu!


Rare Exports, a Christma's Tale (2010)



Rare Exports Inc (2003)
Just abans de la primera nevada de l'hivern, els caçadors professionals comencen la seva feina. El llarg procés de seguiment... la caça... i la transformació d'aquest rei del bosc en un producte acabat, és un procés que demana el seu temps. Però el resultat final és motiu de celebració.


Rare Exports inc. The Official Safety Instructions (2005) / Rare Exports inc. Instruccions Oficials de Seguretat (2005)
Aquesta pel·lícula revela la fosca realitat de quan apareixen defectes en els productes de les empreses. Amb els seus instints primitius desbocats, provocats pel mal comportament de les persones que l'envolten, el Pare Noel s'oblidarà de la formació intensiva que ha rebut i es convertirà en una bèstia brutal. Com diu la cançó... "millor que vagis amb compte, millor que no ploris...", perquè no hi haurà lloc per als errors.


Potser serà millor que els més petits no en sàpiguin res!

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada