dilluns, 13 de maig del 2013

AVUI m'agrada...

AVUI m'agrada... aquesta mökki (cabana) finlandesa del segle 21.


El dissenyador finlandès Robin Falck volia una mökki al bosc, al costat d'un llac, per a  passar-hi els caps de setmana quan hagués acabat el seu servei militar un any després. I volia que fos prou petita per a no haver de demanar permisos de construcció, ja que no són necessaris , a Finlàndia, si l'edificació no supera els 12 m2.


Un cop va haver dissenyat l'aspecte que hauria de tenir la mökki, va demanar ajuda a uns arquitectes (Bruno Erat) per a les qüestions tècniques de construcció.


La casa es va dissenyar per a aprofitar al màxim els seus 12m2 escassos, així com la seva acústica i tota la llum natural possible que pugués entrar-hi.


La segona planta acull l'habitació i l'armari, i ocupa uns 4,5m2 més. Des d'aquí es té una magnífica vista del llac, i del cel tant de dia com de nit.


La construcció de la mökki, de només 9m2, i que es va fer amb materials reciclats i de la zona, duts a mà per a consevar al màxim l'entorn natural, només va necessitar dues setmanes, tot i que la porta i les finestres van trigar en arribar un parell de setmanes més. El preu... uns 8000€, i la mà d'obra. El seu nom... Nido, ...niu d'ocells en italià.

Totes les imatges src Tiny House Listings   via Robin Falck.

Nauttikaa!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada