dijous, 16 de maig del 2013

barcelona-hèlsinki-barcelona

Hyvää päivää kaikille!
Amb l'arribada del bon temps a la ciutat d'Hèlsinki, arriba també, per segon any consecutiu, el Festival Ihana Helsinki que duu al centre de la ciutat tota la força de la primavera i de l'estiu, des d'avui fins al 19 de maig.

src visithelsinki
Més de 200 comerços, restaurants, museus i d'altres omplen la ciutat de flors i d'altres arranjaments florals. 

src helsingin uutiset
També els nens participen activament en la decoració floral, i la ciutat engalana amb més flors els fanals dels carrers. 

src Ihana Helsinki!
El més destacat és l'obertura, avui, de les botigues fins a les dotze de la nit. Demà divendres, més de 15 equips de professionals de la floristeria competiran per a la millor decoració floral de fanals al parc d'Esplanadi. Dissabte és per a les famílies i els nens, i arreu hi ha tallers, conferències, música, dansa i teatre. Diumenge, l'agricultura urbana pren el relleu. Però, per si algú hi serà, aquí podeu trobar tot el programa d'activitats del Festival.

A Barcelona també hi ha cel·lebracions similars... i per motius similars. Però ho fem un o dos mesos abans, el 24 de març, ja que la primavera meterològica aquí arriba també abans. L'arribada del bon temps, millors temperatures i més estones de sol fan reviure el verd, la natura i les flors a les nostres ciutats. La tradició que els nens i les nenes de fins a 12 anys de les escoles de Barcelona plantin plantes i flors en deu parcs dels deu districtes de la ciutat ja fa 17 anys que es duu a terme.
D'altra banda, el diumenge 6 d'abril l'Ajuntament de Barcelona va organitzar una gran Festa de la Primavera al Parc de la Ciutadella. Es va fer una plantada popular, hi va haver grups d'animació i actuacions tradicionals, i hi va haver plantes de regal.


Però una de les festes florals més espectaculars de Catalunya, a l'estil del festival Ihana Helsinki, és Girona, Temps de Flors, que també es cel·lebra fins al 19 de maig. Bellesa, excel·lència creativa, art i artesania, propostes musicals, lúdiques i gastronòmiques,... Els carrers i els patis i portals de la zona més antiga de la ciutat s'engalanen d'expressions florals d'alt nivell. Ja són a l'edició 58, i la creativitat dels artistes encara és ben viva.

src Girona, Temps de Flors
Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada