dimarts, 7 de maig del 2013

barcelona-hèlsinki-barcelona

Hyvää päivää kaikille!

El Cor Infantil de l’Orfeó Català viatja a Finlàndia 
per actuar al costat del Cor Tapiola

Avui dimarts el Cor Infantil de l’Orfeó Català viatjarà a Finlàndia per oferir dos concerts al costat del prestigiós Cor Tapiola: dimecres, 8 de maig, a Hèlsinki i divendres, 10 de maig, a Vaasa, en el festival coral internacional de la ciutat. El viatge és la tornada de l’intercanvi entre les dues formacions que el març passat es va iniciar amb les actuacions del cor finlandès al Palau de la Música Catalana i a Vic juntament amb el Cor Infantil de l’Orfeó.

En els dos concerts a Finlàndia, el Cor Infantil actuarà primerament en solitari, dirigit per Glòria Coma i Pedrals, acompanyat pel pianista Pau Casan i el percussionista Ernest Martínez, oferint el programa EnCants del món: unint veus del nord i veus del sud. Un recull de músiques dels cinc continents arranjades per a cor i piano i amb una posada en escena dirigida per Dani Coma. Després, les dues formacions juntes interpretaran obres d’origen escandinau, sota la direcció de Glòria Coma i el titular del Cor Tapiola, Pasi Hyökki. En la segona part, les corals estaran acompanyades per l’Orquestra de Corda del Cor Tapiola, integrada pels mateixos cantaires del cor.



En aquest viatge, els cantaires catalans s’allotjaran a les cases de les famílies dels cantaires finlandesos, tal com van fer els membres del Cor Tapiola quan va venir a Barcelona, on van ser acollits per les famílies del cor català.

Si observeu detingudament les dues fotografies, podreu copsar la diferència d'actitud entre els dos cors, que reflecteixen molt bé els caràcters d'un i altre país... sense comparar, és clar! Totes dues són vàlides, cada una d'elles pròpia de la societat d'on provenen... la mediterrània i la nòrdica!


Tot plegat, aquesta comunió entre Catalunya i Finlàndia sempre és una gran notícia també per al blog!

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada