dimarts, 28 de maig del 2013

HÈLSINKI

Hyvää päivää kaikille!
Si ahir parlàvem de natura en estat pur a Catalunya, avui tornem a Hèlsinki per observar un altre tipus de natura, més controlada, però també sorprenent en un país on hi fa tan fred i el vent hi és present tot sovint... veurem en aquest vídeo alguns racons insòlits que, com aquí a casa nostra també s'ha fet, l'horticultura i la jardineria ocupen espais urbans. De totes maneres, Hèlsinki està envoltada de natura i, a diferència de Barcelona, també immersa en natura.


Com més proper al consumidor sigui el lloc de producció dels aliments millor. I no és impossible construir jardins a les ciutats on produir-hi aliments. 
La gent ha perdut l'habilitat de produir el seu propi aliment, però aquesta tendència pot canviar en els propers anys.
A Hèlsinki, per exemple, és tot un repte perquè el vent fa difícil saber quines plantes sobreviuran finalment.
Aquesta tendència permet ocupar espais que d'altra manera quedarien buits o plens de vells edificis abandonats. És una manera de donar una segona oportunitat als espais de les nostres ciutats. Tot això, és clar, es fa de manera voluntària, simplement perquè cada vegada hi ha més gent a qui agrada poder gaudir de verdures fresques dels seus jardins.

Ja ho veieu... si podeu, conreeu els vostres propis productes... més frescos, més gustosos, més ecològics, ... més propers a vosaltres mateixos perquè sabreu realment què mengeu. I no és necessari massa espai per a fer-ho! En testos també poden crèixer els vegetals! I també hi ha vegetals per a horts a l'ombra, si la vostra terrassa o balcó té llum, però no sol directe.

MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada